U srijedu, 23.03.2022. godine, upriličen je susret predsjednika Mešihata Islamske zajednicr muftije dr. Mevlud ef. Dudića sa upravom i kolektivom Predškolske ustanove Reuda i Vildan.

Susret je organiziran nakon nedavnih promjena u rukovodećim organima ove odgojno-obrazovne ustanove Islamske zajednice, kada je imenovan Upravni odbor i upravnica na period od dvije godine. Imajući u vidu da je nakon imenovanja prof. Aide Rašljanin za upravnika Reude, na osnovu njenog ličnog zahtjeva usljed neodložnih ličnih i porodičnih obaveza, Mešihat prihvatio njeno povlačenje sa čelne pozicije, uslijedilo je imenovanje prof. Elvire Mekić na mjesto v.d. upravnice Reude.

Predsjednik Mešihata je naglasio da je Predškolska ustanova Reuda važna odgojno-obrazovna ustanova Islamake zajednice, da je prešla važan razvojni put i ostvarila velike rezultate, te da se uspješan rad mora nastaviti u budućnosti i da je potrebno uložiti dodatne napore u cilju ostvarivanja boljih rezultata.

Susretu su pored članova kolektiva Reude prisustvovali i muftija dr. Rešad ef. Plojović – potpredsjednik Mešihata, dr. Admir Muratović – direktor Uprave za obrazovanje, prof. Mersad Curić – predsjednik Upravnog odbora, prof. Elvira Mekić – v.d. upravnice Revde i Harun Kačapor – sekretar.

Na sastanaku je uručeno priznanje Mešihata dr. Elmi Elfić Zukorlić za doprinos razvoju i uspješno rukovođenje Upravnim odborom Reude u periodu od 2010-2022. godine.

About The Author

Related Posts