Drugog dana posjete Islamskoj zajednici, delegacija iz Kuvajta sa domaćinima posjetila je Medžlise IZ-e Tutin i Sjenica.
Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima je sa gostima, u jutarnjim satima, posjetio Tutinski medžlis gdje ih je dočekao glavni imam Vahjudin ef. Ćosović sa predsjednikom Medžlisa Edib ef. Zukorlićem i imamima.
Nakon sastanka u Medžlisu obišli su odjeljenje Ženske medrese, zatim Školu Kur'ana i vrtić Reudu kod Validejn džamije. Imam džemata Entas ef. Pramenković upoznao je delegaciju sa radovima koji su u završnoj fazi. Glavni imam je goste informisao o projektima koji se realizuju na području Tutinskog medžlisa.
Nakon toga delegacija je obišla Medžlis IZ-e Sjenica gdje su se sastali sa glavnim imamom Berin ef. Ljajićem i predsjednikom Medžlisa Kemal ef. Mahmutovićem. Tom prilikom, obišli su radove na Školi Kur'ana i vrtiću Reuda pored džamije Ebu Hanife, te gradilište na Ženskoj medresi i džamijama u izgradnji.
Još jednom je direktor fondacije Džud el Hajrije Abdulaziz Jusuf Al-Zajid istakao zadovoljstvo postignutim rezultatima te da će Kuvajt nastaviti sa podrškom projektima Islamske zajednice. Muftija Dudić je izrazio zadovoljstvo ostvarenim uspjesima u ovim medžlisima, a bratskom kuvajtskom narodu se zahvalio na podršci, posebno fondaciji Džud el Hajrije, direktoru Al-Zajidu i njegovim saradnicima.

About The Author

Related Posts