Mešihat IZ u Srbiji sa Medžlisom IZ Novi Pazar u Hadži Mehovoj džamiji organizirali su prvo takmičenje za mekteblije sa tematikom iz sire – Životopis Muhameda s.a.w. pod nazivom “Upoznaj Poslanika”.

Rukovodioc Vjersko-prosvjetne službe Mešihata dr. Rešad ef. Plojović se prisutnima obratio uz riječi pohvale kako za učesnike tako i za organizatore.

“Ovim skupom smo pokazali da svoje slobodno vrijeme možemo kvalitetno iskoristiti. Ljubav prema Poslaniku s.a.w. je sve nas okupila ovdje. Najbolji će pobjediti a posebno želim da pohvalim organizatore i nadam se da će ovo takmičenje postati tradicija”, istakao je dr. Rešad ef. Plojović.

Preko 40 dzemata je sa svojim mekteblijama uzelo učešće. Poručuju da su pripreme tekle više od mjesec dana i da žele da ovo postane tradicija.

“Povodom dana rođenja Poslanika Muhammeda s.a.w. sve IZ u cijelom svijetu žele obilježiti na prikladan način. Organizirali smo takmičenje iz sire za mekteblije. Svi su uzeli učešće jer su izabrali najbolje mekteblije”, rekao je Enver ef. Omerović.

Svi su pobjednici, ali uvjek se moraju izdvojiti oni najbolji među njima. Učesnici ponosni na sebe a svoju zahvalnost i uzbuđenje, nisu mogli sakriti.

“Očekivali smo da ćemo biti prvo mjesto jer smo se pripremali. uz pomoć Allaha dž.š. smo osvojili prvo mjesto ali i uz pomoć našeg imama”,

“Do godine će biti još bolje, napredovat ćemo i ovo je jedinstvena prilika da se i družimo ali u učimo”,

“Spremali smo se mjesec dana i kako je period raznih takmičenja, ovo je na neki način posebno takmičenje ali i najdraže”, kazali su učesnici.

Ukupno prvo mjesto je osvojio mekteb džemata “Nur” sa 288 bodova, drugo mjesto sa 213 bodova osvojio je mekteb džemata “Jukovača”, a treće mjesto sa 200 bodova osvojio je mekteb džemata “Selakovac 2”.

          

SANA

About The Author

Related Posts