Dana 08.12.2019 nakon jacije namaza uz prigodne poklone, dovu, obraćanje glavnog imama upriličena je dodjela diploma najmlađim polaznicima mekteba.

Svečanosti je prisustvovao i glavni imam Medžlisa Novi Pazar Enver ef. Omerović koji je istakao da su djeca budućnosti zato im treba posvetiti posebnu pažnju.

“Obrazovanje, odgoj i radne navike su neke osnove same te pažnje. Ona počinje od porodice. Mekteb u svemu tome ima veoma značajnu ulogu, kroz institucije Islamske zajednice djeci se pružaju sve tri bitne osnove”- istakao je dr. Omerović.

“Glavnom imamu se zahvaljujemo sto je ispred institucije Islamske zajednice bio uz nas i sa nama, sa svojim musafirima iz Kuvajta. A džemat naše džamije i drugih džamija pozivamo da svoju djecu šalju u mekteb. Najbolje mjesto gdje mogu steći znanje, odgoj i lijepe navike i na taj način biti odraz naše svijetle budućnosti” poručio je imam džamije Mirsad ef. Trnčić.

Mektebska nastava u džamiji Dibak Ishak  se odvija vikendom za vrijeme školske godine, i svakim danom osim petka i srijede mimo tog vremena. A kada se ukaže prilika i potreba za individualnom nastavom ili u manjim grupama za odrasle poslije aksam namaza. Kao plod toga jesu brojni polaznici od najmlađih do starijih džematlija koji su osnove vjere prošli u ovom mektebu.

About The Author

Related Posts