Dana 29.11.2022. godine, nakon jacije namaza, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić održao je predavanje u Nur džamiji u novopazarskom naselju Mur koja je u proteklih sedam mjeseci doživjela veliko proširenje svojih kapaciteta za oko 1000 kvadratnih metara, zahvaljujući angažmanu vrijednog imama hfz. Adnan ef. Dupljaka, džematlija Nur džamije i velikog broja vakifa u novcu, materijalu i građevinskim mašinama.

Nakon večere priređene od strane ovog džemata povodom akike, prisutnima se poslije uvodne riječi imama hfz. Adnan-efendije obratio muftija Dudić, koji je, između ostalog, kazao da ovom mubarek skupu prisustvuju dvije kategorije vjernika kojima je Gospodar obećao Svoj hlad na Sudnjem danu: oni koji su vezani za džamiju i trude se da ona bude ljepša od njihovih kuća, kao i oni koji se druže i vole isključivo u ime Allaha dž.š.
Predsjednik Mešihata je izrazio svoje zadovoljstvo što su okončani grubi radovi, kao i dobar dio unutrašnjih, podsjetivši prisutne da svaka džamija ima svoju nafaku i da je potrebno još malo truda i ulaganja da Nur džamija sa svojih 1500 kvadrata zablista u punom sjaju, zašta ima svesrdnu podršku Mešihata jer je ona jedna od elitnih novopazarskih džamija sa jednim od najsložnijih džemata.
Nakon toga muftija Dudić sa svojim saradnicima i domaćinima obišao objekat budućeg Islamskog centra Nur.

About The Author

Related Posts