Imam: Adnan-ef. Hasanović   

Džamija u Goševu sagrađena je ‘90-tih godina prošloga vijeka i nalazi se na udaljenosti 500 metara od osnovne škole u Lukarima i kao takva obnašala je funkciju mekteba. Broj domaćinstava koje čine džemat ove džamije je oko 30, iako većina žitelja ovog seoskog mjesta živi i radi u dijaspori.

Džamija je pretrpjela požar i nakon toga je radila izvan sistema Islamske zajednice.

Renovirana je prije deset godina i dobila je izgled prave džamije sa minarom, iako ima mjesta za uređivanje enterijera kojem nedostaju brojni detalji. Vraćena je Islamskoj zajednici prije par mjeseci i od tada džamija se otvara svakodnevno.

Mektebska nastava je redovna i izvodi se svakog petka nakon džume namaza uz prisustvo djece koja ulijevaju radost i posebnu vedrinu ovoj džamiji.

BIOGRAFIJA

Adnan Hasanović

Rodjen 18. 03. 1991. Godine u Novom Pazaru od oca Mehdije i majke Fikrije.

Osnovnu školu završio u Lukarima a srednju naobrazbu upisuje 2006 godine, tačnije medresu Gazi Isa Beg u novom Pazaru, koju završava 2010 godine, te iste upisuje Fakultet za Islamske Studije u Novom Pazaru.

Fakultet završava 2016 godine na smjeru religijska pedagogija i diplomira na temu Razvoj pedagogške misli kroz Historiju.

Trenutno obnaša funkciju imama hatiba u džamiji u Donjem Goševu.

Oženjen je i otac jednog djeteta

About The Author

Related Posts