U nedjelju 09.04.2023. godine u organizaciji džemata Islamskog centra Gazilar upriličen je iftar za članove i prijatelje ovog džemata.
Iftaru je pored brojnih gostiju prisustvovala delegacija Mešihata IZ-e u Srbiji predvođena zamjenikom predsjednika, muftijom dr. Rešad ef. Plojovićem, kao i rukovodstvo i brojni imami Novopazarskog medžlisa.

Prisutnima je na početku selame uputio imam IC Gazilar Dženan ef. Kamešničanin i pozvao izaslanika predsjednika Mešihata da se obrati.
U svom obraćanju muftija Plojović je prenio selame predsjednika Mešihata muftije dr. Mevlud ef. Dudića i zahvalio predsjedniku i imamu IC Gazilar, te brojnim volonterima koji su svojim angažmanom doprinijeli da ovaj iftar protekne u najboljem redu i da njemu prisustvuje blizu 500 osoba. Pohvalio je rad IC Gazilar, kao veoma mladog džemata, koji je počeo sa radom prije dvije godine, a već ostvaruje značajne uspjehe u radu.

Nakon obraćanja muftije Plojovića predjsednik džematskog odbora IC Gazilar muftija Nedžad ef. Hasanović zahvalio je donatoru iftara hadžiji Halilu Kuču, te najavio dodjelu dvije nagradne umre za vrijedne džematlije ovog džemata, koje su poklon od dvojice uglednih članova i aktivista Islamskog centra.

Dobitnici nagradnog putovanja na umru su Rastoder Amer i Bronja Mersija.

Skup je okončan dovom koju je proučio glavni imam dr. Enver ef. Omerović

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About The Author

Related Posts