Ured za hadž i umru pri Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji  još prima prijave za odlazak na Umru 21. oktobra.  Boravak je u hotelima sa pet zvjezdica a cijena od 1330 do 1430 eura, što zavisi od toga da li je soba dvokrevetna ili trokrevetna.

–”Aranžman uključuje prijevoz od Novog Pazara do Prištine, potom avioprijevoz Priština-Istanbul-Istanbul-Medina. Povratak je Džida-Istanbul-Priština. Aranžman također uključuje i prijevoz luksuznim autobusima unutar Saudijske Arabije između Medine, Džide i Meke i u povratku prema aerodromu, kao i zijarete u Meki i Medini,” kaže dr. Enver ef. Omerović rukovodilac Ureda za hadž i umru

Dosad dvadeset i pet prijavljenih. Uz grupu ide i vodič kako bi im bio na raspolaganju.  Također, procedure umnogome pojednostavljene, a na Umru s Mešihatom Islamske zajednice mogu i oni koji nemaju isključivo srbijanski pasoš.

-Mogu putnici, naši Bošnjaci sa crnogorskim državljanstvom ili makedonskim, čak i bh. državljanstvom da putuju s nama. Poseban je doživljaj, posebno putovanje radi Allaha dž.š. i ljudi su sa željom da im Allah dž.š. primi to njihovo dobro djelo. Bili smo svjedoci da su jedni drugima pomagali, starijim ženama kad nisu mogle da se snađu. Često to druženje prelazi i u familijarno.Povratak je predviđen za 1. novembar.

 

About The Author

Related Posts