Dana 12.07. 2018. godine održan je turnir u malom fudbalu u organizaciji Medžlisa IZ-e Priboj, a u povodu postojanja 260 godina Hasan-agine džamije.

Učešće na ovom turniru uzelo je 10 ekipa, svaka ekipa predstavljala je poseban medžlis. Turnir je protekao u najboljem redu. Nakon razigravanja u grupama, u polufinalu turnira sastale su se ekipe Medžlisa IZ-e  Novi Pazar i Medžlisa IZ- e Brodarevo. U tom veoma zanimljivom meču pobjedu su ponijeli predstavnici Medžllisa IZ-e Novi Pazar pobedom 5:2. U drugom polufinalu sastale su se ekipe Medžlisa IZ-e Tutin i Medžlis IZ- e Rožaje, pobjedu u tom meču ponijeli su predstavnici Medžlisa IZ-e Tutin 4:1.

U finalu su se sastale ekipe Medžlisa IZ-e Novi Pazar i Medžlisa IZ-e Tutin, viđena je sjajna utakmica, puna tempa i fudbalske neizvjesnosti, na kraju u tom meču pobjedu su ponijeli predstavnici Medžlisa IZ-e Novi Pazar i tako osvojili prvo mesto na ovom turniru. Drugo mjesto osvojila je ekipa Medžlisa IZ-e Tutin, dok su trećeplasirani bili predstavnici Medžlisa IZ-e Brodarevo.

Medžlis Islamske zajednice Novi Pazar čestita organizatorima ovog turnira, uz dovu Uzvišenom da ih obilato nagradi za sav trud koji su uložili da bi se ova manifestacija održala na visokom nivou!

About The Author

Related Posts