Dana 15.04.2022. godine, predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima prisustvovao je tradicionalnom iftaru kojeg je priredio džemat Nur u haremu džamije u novopazarskom naselju Mur.

Nakon iftara, prisutnima se obratio imam Nur džamije hfz. Adnan ef. Dupljak koji se zahvalio delegaciji Islamske zajednice te najavio muftiju Dudića.

Predsjednik Mešihata je u svom obraćanju podsjetio da ovaj složni džemat na čelu sa svojim vrijednim imamom svakog Ramazana priređuje iftar za sve svoje džematlije, zašta se zahvalio svima koji su pomogli u realizaciji projekta ramazanskog iftara, a posebno omladini  ovog džemata.

Također je naglasio da je ovaj džemat primjer sloge, što se ogleda i u započetom projektu proširenja džamije vrijednosti milion i po eura koja će nakon završetka radova postati svojevrsni islamski centar sa svim svojim sadržajima.

Tom prilikom, pozvao je prisutne i sve druge vjernike da “daju od sebe za sebe” tako što će dio imetka uložiti u proširenje Nur džamije kako bi ih na Ahiretu dočekala kuća u Džennetu.

Dovu na kraju ovog iftarskog druženja proučio je sjenički glavni imam Berin ef. Ljajić.

About The Author

Related Posts