U četvrtak, 27.10.2022. godine, upriličena je svečanost povodom završetka radova na obnovi i izgradnji pratećih objekata, kada je i zvanično otvoren mesdžid Nur u Kraljevu.
Svečanom činu otvaranja mesdžida prisustvovala je delegacija Mešihata Islamske zajednice, predvođena predsjednikom muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, dr. Jahja Fehratović, narodni poslanik u Parlamentu Republike Srbije, donatori koji su pomogli obnovu mesdžida i izgradnju pratećih objekata: gasulhane i abdeshane, kao i značajan broj pripadnika islama koji žive u Kraljevu, članova ovog džemata.
Ajete iz Kurana Časnog na početku proučio je muftija novosadski hfz. Nedžad ef. Hasanović, potom se prisutnima obratio imam džemata Selver Sulejmani, muftija beogradski dr. Rešad ef. Plojović, kada su dodijeljene zahvalnice za doprinos uspostavi džemata predsjedniku Mešihata muftiji dr. Mevlud ef. Dudiću i Balić Jašaru-Jašu za pomoć u obnovi objekta i izgradnji pratećih prostorija, koji se zahvalio na prilici koja mu je data da lično i sa svojim prijateljima pomogne muslimanima Kraljeva da imaju najbolje uslove za obavljanje vjerskih propisa.
Predsjednik Mešihata je izrazio radost Islamske zajednice da su muslimani Kraljeva konačno dobili objekat Nur sa zadovoljavajućim sadržajima, čije će svjetlo obasjavati sve muslimane ovoga grada, ali i pozitivno zračiti i donositi samo dobro i korist svim njegovim građanima.
Mesdžid Nur je otvoren svečanim presijecanjem vrpce od strane predsjednika Mešihata muftije Dudića i donatora Balića, nakon čega je obavljen podne namaz.