U utorak, 21.06.2022. godine, upriličena je dodjela nagrada najboljim učesnicima kviza “Upoznaj Muhammeda s.a.w.s.”. Dobitnici nagrada iz tri novopazarske škole danas su primili priznanja, poklon knjige i novčane nagrade. Tri vrijedne vjeroučiteljice, dr. Fatima Fejzović, Naida Zeković Džanković i Meliha Preljević već drugu godinu zaredom, uz podršku Mešihata, ali i osnovnih škola u kojima predaju vjeronauku, uspješno realiziraju kviz koji će, nadaju se, od iduće godine imati širi karakter i postati tradicija. Zamjenik predsjednika Mešihata, muftija beogradski dr. Rešad ef. Plojović zahvalio je učesnicima i čestitao pobjednicima u ime predsjednika Mešihata, te uručio nagrade osvajačima prvog, drugog i trećeg mjesta.

Tim povodom, muftija Plojović je poručio da je Poslanik a.s. najbolji uzor svim vjernicima, bez obzira na njihovu starosnu dob, jer ga je Allah dž.š. odgojio i odabrao za uzora, a vjernicima u Kur’anu poručio da se na Muhameda a.s. ugledaju i njega slijede. Dobitnicima nagrada je poručio da je upravo vrijeme mladosti najbolje doba u kojem se treba pokazati spremnost na slijeđenje Poslanika a.s. i njegovog sunneta.

Nastavnica Naida Zeković Džanković ističe da je za ponos kada se još od malih nogu djeci usadi ljubav u srca prema najodabranijem čovjeku, Muhamedu a.s.

Dr. Fatima Fejzović poručuje da ovakva takmičenja služe kako bi se đacima još na njihovom prvom životnom stepeniku prikazale prave vrijednosti i istinski autoriteti.

About The Author

Related Posts