Nakon 47 odigranih mečeva završen je i treći Hidžretski turnir u malom fudbalu u organizaciji Mešihata IZ-e u Srbiji i novopazarskog medžlisa. Puno dobrih utakmica, puno lijepih poteza i uzbudljivog fudbala na kraju je okončano velikim finalom između džemata Selakovac i Nur džamije. Nakon 1:1 iz regularnog toka boljim izvođenjem penala novi šampion turnira je Nur džamija. Prošlogodišnji pobjednik džemat hadži Mehove džamije ove godine zauzeo je treće mjesto. Tokom dodjele pehara ekipama i nagrada najboljim pojedincima prisutnima se obratio i predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud-ef. Dudić koji je istakao važnost natjecanja u dobru, te dodao da i ovakva vrsta okupljanja i druženja simbolizira jak saf jedne zajednice.

Legenda novopazarskog fudbala hadžija Jonuz Džanković i ove godine dijelio je pravdu na svim utakmicama. Kaže da se iz godine u godinu turnir podiže na sve veći nivo, te da je Mešihat još jednom pokazao da je izvanredan organizator kada je i sportska smotra u pitanju.

Golman pobjedničke ekipe Jasmin Koč kaže da mu je ovo prvo učešće te da je oduševljen samom organizacijom, fer plejom i kvalitetom fudbala.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je mladi Izudin Dino Ugljanin, za najboljeg strijelca proglašen je Eco Bihorac, dok je titula najboljeg golmana pripala odličnom Edisu Rašljaninu.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

About The Author

Related Posts