Pobjedom od 2:1 ekipe džemata Hadži Mehove džamije protiv ekipe džemata Selakovac okončan je i drugi Hidžretski turnir u malom fudbalu. Dvadeset ekipa u četiri grupe nadmetalo se za naslov najboljeg ove, 1440. Hidžretske godine.

Prije finala odigrana je utakmica za 3. mjesto gdje je pobjedu odnijela ekipa džemata Nur.

Uzbudljivo i atraktivno finale ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu mogli su vidjeti na travnatoj podlozi ND Arene.

Veći dio prvog poluvrijeme pripao je ekipi džemata Selakovac, koji je poveo golom Halila Ćatića sredinom prvog dijela. Da se na poluvrijeme ode sa egal rezultatom potrudio se, kasnije igrač koji je proglašen za najboljeg strijelca, mladi Kolić.

Drugo poluvrijeme donijelo je više uzbuđenja, a za nijansu više strpljenja imala je ekipa džemata Hadži Mehove džamije, pa je golom za špice sportskih emisija sa gotovo pola terena koji je postigao Kačapor spomenuta ekipa došla do potpunog preokreta.
Do kraja, ekipa džemata Selakovac krenula je na sve ili ništa, nekoliko dobrih poteza i sjajnih prilika za Ćatića i Totića, ali je na visini zadatka bio golman Tutić koji je jedan od najzaslužnijih što je na kraju ostalo 2:1 za njegovu ekipu.

Za najboljeg igrača proglašen je igrač džemata iz Selakovca mladi Husejnović, titulu najboljeg golmana ponio je Ersan Koca iz iste ekipe, dok je za najboljeg strijelca proglašen Kolić iz redova pobjedničke ekipe.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

About The Author

Related Posts