U organizaciji Mešihata IZ-e u Srbiji, Muftijstva sandžačkog i Medžlisa IZ-e Novi Pazar, 10.09.2018. godine, nakon akšam namaza u Ahmed Vojvoda, poznatijoj kao Koraćkoj džamiji, upriličena je svečanost povodom nastupajuće Nove hidžretske 1440. godine.
Učenjem Časnog Kur’ana od strane hfz. dr. Haris ef. Hadžića, citiranjem ajeta i hadisa, te učenjem ilahija i kasida u izvjedbi Hora novopazarskih imama, brojni prisutni prisjetili su se hidžre Muhammeda s.a.w.s. iz Meke u Medinu.
Glavni imam Novopazarskog medžlisa mr. Asmir ef. Crnovršanin uputio je riječi zahvale i dobrodošlice svima koji su došli da se ove odabrane noći prisjete poruka i pouka Poslanikove hidžre, uz dovu Gospodaru da svaka nova hidžretska godina bude uspješnija i berićetnija od prethodnih.
Vazu nasihatom prisutnima se obratio izaslanik predsjednika Mešihata dr. Enver ef. Omerović podsjetivši ih na povode i okolnosti u kojima je Poslanik obavio hidžru, poručivši omladini da napuštajući svoj vatan odlaskom u svijet za nafakom rizikuju da ugroze svoju vjeru, što je u suprotnosti sa porukama Hidžre.
Svečanosti su prisustvovali čelnici i uposlenici Islamske zajednice, te brojni novopazarski džematlije.
Neka je mubarek olsun Nova 1440.hidžretska godina uz dovu Gospodaru da bude uspješnija i berićetnija od prethodne.

About The Author

Related Posts