Dana 4. zu-l-hudžeta 1445., tj. 10.6.2024. svečano je postavljen kamen temeljac za izgradnju džamije u selu Vrbasiće nadomak Novog Pazara.

Inicijativu da se na mjestu na kojem je do sada bio mekteb izgradi džamija pokrenuli su mještani, te je u saradnji sa Vakufskom direkcijom izrađen projekat i osnovan građevinski odbor, od kojeg su prisutni kao domaćini bilo: Mirsad Smajović, predsjednik, Enis Dolovac i Dženis Smajović.

Svečanosti je prisustvovala delegacija Medžlisa IZ-e Novi Pazar: Predsjednik Enes-ef. Ibrović, gl. imam Dženan-ef. Kamešničanin, hfz. Adnan-ef. Dupljak, imam džemata Mur i Adnan-ef. Hasanović, imam džemata Jošanica-Bajevica-Vrbasiće.

Prisutnima se obratio gl. imam, Dženan-ef. Kamešničanin, te uputio dovu Allahu da i ovaj hajirli projekat počne i upotpuni se uz Allahovo zadovoljstvo i da služi muslimanima ovog kraja na najbolji mogući način.

Nakon svečanog polaganja kamena temeljca, prisutnima se zahvalio predsjednik građevinskog odbora Mirsad Smajović i izrazio nadu u brz i efikasan završetak radova.

About The Author

Related Posts