Dana 05.04.2021. godine održana je druga redovna sjednica Medžlisa IZ-e Novi Pazar.
Sekretar Medžlisa mr. Mahir Bečirović je na samom početku upoznao prisutne o strukturi Medžlisa. Nakon njega novoizabrani predsjednik Medžlisa Enes ef. Ibrović je govorio o dosadašnjem radu Medžlisa i planovima njegovog unapređenja i djelovanja. Glavni imam Enver ef. Omerović je dao osvrt na  vjerski život na području Novog Pazara, kakve su sve aktivnosti preduzete i šta se sve planira za unapređenje i poboljšanje vjeskog života, kao i da su preduzete sve neophodne pripreme za realizaciju ramazanskih aktivnosti na terenu, gdje će o detaljima biti obavješteni imami, a kasnije i javnost.
Prisutni su obavješteni da je u planu otvaranje tri džamije prije ramazana, i to Arap džamija u petak, Islamski centar na Gazilaru i Čeremedžinica uoči Ramazana.
Verifikovane su mnoge odluke koje su donesene u predhodnom periodu, a bilo je i jako kvalitetnih prijedloga od strane članova odbora, koji su aktivno učestvovali u diskusiji.
Jedna od odluka Medžlisa je i da za imama Arap džamije bude kura hafiz Sabahudin ef. Jerebičanin.

Nakon izlaganja glavnog imama dr. Envera ef. Omerovića, predsjednik je dao riječ Hajru ef. Tutiću, koji je pohvalio rad Medžlisa, i napravio tu paralelu kakve su te sjednice nekada bile a kakve su sada.
Svi prisutni su zaključili da Medžlis ide uzlaznom linijom, da se rezultati vide, i da se vidi ta bratska harmonija u Medžlisu, posebno između predsjednika Medžlisa i glavnog imama.

About The Author

Related Posts