Uprava za vjerske poslove Mešihata IZ-e u Srbiji je u povodu mjeseca rođenja Allahovog Poslanika a.s. pripremila manifestaciju “Selam ya Resulallah” koja će biti održana u svim sandžačkim gradovima, gdje će se kroz progodane programske sadržaje predstaviti život posljednjeg Allahovog vjerovjesnika i Njegovog miljenika, Muhammeda a.s., a sve sa ciljem ispravnog razumijevanja Sunneta i podizanja svijesti o potrebi ugledanja na Allahovog Poslanika, najljepšeg uzora za vjernike.

U četvrtak, 06.10. 2022. godine održana je prva u nizu manifestacija u Sabur džamiji u Sjenici, gdje su u programu, pored lokalnih imama, uzeli učešće i imami iz Prijepolja i Brodareva, sa svojim glavnim imamima. Prisutnima se obratio prigodnim vazu nasihatom hfz. dr. Almir ef. Pramenković.

U petak, 7. oktobra, nakon akšam namaza, manifestacija je upriličena u Hasan-aginoj džamiji u Priboju, gdje su pored imama ovog medžlisa u programu učestvovali i imami Medžlisa IZ-e Tutin, dok se prisutnima obratio zamjenik predsjednika Mešihata, muftija dr. Rešad ef. Plojović.

U ostalim sandžačkim gradovima skupovi će se održati po sljedećem rasporedu: subota u Tutinu, nedjelja u Novom Pazaru, ponedjeljak u Prijepolju, utorak u Novoj Varoši i srijeda u Brodarevu.

About The Author

Related Posts