Nakon što je 2016. godine Gazi Sinan-begova džamija renovirana i uređena kako bi se u njoj molitva opet mogla obavljati, uslijed velike frenkventnosti javila se velika potreba za odvajanjem ulaza .

Džamija će na taj način spojiti funkcionalnost i otmenost koja je krasi u prelijepom ambijentu gradskog parka. Njen položaj je izuzetan jer se nalazi u samom centru grada, na ivici Novopazarske tvrđave  – „Nad gradom“.

“Ramazanskom akcijom ove godine, te plemenitim odzivom i visokom svijesću vakufa kod naših džematlija počela je izgradnja posebnog ženskog ulaza. Dakle , bit će postavljeno stepenište sa krovom koje će biti smještene sa suprotne strane glavnog ulaza. Radovi teku u najboljem redu i nadamo se skorijem završetku ovog hajrli projekta. – ističe imam Sinan-begove džamije hfz. Ferid ef. Fijuljanin.
Molimo Allaha da obilato nagradi sve vjernike koji su učestvovali ili namjeravali učestvovati da ova Allahova kuća zablista jos ljepše te da bajrak islama bude uzdignut na ovim prostorima do Sudnjeg dana.

About The Author

Related Posts