U haremu Altun Alem džamije Šemsa Dacić Saračević jedan od izdanaka škole Kur'ana Časnog uz sve zadovoljavajuće kriterijume proučila je završne ajete iz Kur'ana te na taj način napamet poručila cijeli Kur'an pred komisijom Mešihata IZ-e za hifz. Hafiska dova za Šemsu i njenog supruga hafiza Harisa Sračevića biće upriličena sutra nakon podne namaza u džamiji Dibak Ishak. Diplome o stečenom zvanju hafiza i hafze Kur'ana Časnog dodijeliće predsjednik Mešihata Mevlud ef. Dudić.

U Sandžaku je nekada bilo na desetine hafiza i hafiza , ističe hafiz Malić, međutim taj broj je u komunizmu počeo stagnirati tako da ‘90-ih godina nije bilo čuvara Allahove riječi. No ipak otvaranjem škole Kur'ana,Sandžak opet dobija svoje hafize i hafize, a jedna od prvih hafiza je Šemsa Dacić Saračević.

Mi smo kao Bošnjaci i IZ ponosni što raste broj onih koji iće čuvati Allahovu knjigu, ističe hafiz Pramenković.

Da je učenje Kur'ana Časnog bereket i za one koji uče ali i za one koji slušaju, potvrdio je još jednom muftija sandžački.

Komisiju za polaganje hifza čine muftija sandžački hafiz Abdurahman ef. Kujević, hafiz Almir ef. Pramenković i hafiz Irfan ef. Malić.

SANA

About The Author

Related Posts

Leave a Reply