Visoka delegacija Muftijstva Sandžackog koju je predvodio pomoćnik muftije sandžačkog za južni Sandžak, da’vu i dijasporu hfz. Abdurrahman-ef. Kujević, a koju su također činili prof. hfz. Hilmija-ef. Redžić, hfz. Ferid-ef. Fijuljanin, prof. Almir-ef. Šantić, predsjednik USBIUM-a (Udruženje studenata Bošnjaka Islamskog univerziteta u Medini ) Suad ef.  Bihorac, Entas ef. Pramenkovic, koordinator Škole Kur'ana Časnog za Rožaje i Petnjicu Kemal-ef. Murić, direktor Media centra IZ-e prof. Salahudin Fetić, sekretar FIS-a prof. Seid Hadžić, Mumin-ef. Halilović, Dženan-ef. Kamešničanin, student na Univerzitetu Kasim Hammad Prenča i predsjednik IO SABA-e Arben Jakupi obišli su četvrte noći Ramazana (20.06.2015.) šest džamija na području Medžlisa IZ-e Novi Pazar. 

Naši daije su se obratili džematima i prenijeli selame od sandžačkog muftije i govorili o bitnosti ibadeta u mjesecu Ramazanu posebno istakavši važnost zekata i sadekatu-l-fitra koji se daje Islasmkoj zajednici radi opstanka islama i muslimana u našoj domovini Sandzaku.

Delegacija je obišla sljedeće džamije: Berat džamiju, Šarovu džamiju, džamiju u Rajčinovicima ,Gornji Šutenovac, i dvije džamije u Selakovcu.

Zahvaljujemo se našim cijenjenim imamima na izraženom gostoprimstvu.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply